Helapotten.se

V86 Jägersro/Solvalla 9 dec 2020 – en riktigt spelvärd spik

Dela inlägg

Idag mina vänner ser vi fram emot en härlig travkväll med många miljoner att spela om och då standarden på loppen är hög idag känns det på förhand som att denna omgång är överkomlig och det finns faktiskt många riktigt intressanta drag i denna omgång till fina procenttal.

Jägersro är som bekant en erkänd spetsbana och många av loppen vinns från ledningen där vilket alltså gör att spetsstriden är lite extra viktig på den banan. Solvalla som är lite av min hemmabana har det senaste året ryckt upp sig och levererar numera nästan alltid ett banunderlag av mycket hög standard.

Nog om banorna och nu vidare till mina tankar kring kvällens omgång:

V86 1: Vi inleder med treåringslopp med tillägg vid 150 000 kr och tilläggshästarna står väl billigt inne i loppet ? Visst är det så men hur står det till med formen på tilläggshästarna och kan det vara så att en gammal klyscha som att ”form slår klass” stämmer i detta lopp?

Min ranking: A: 2-6-1 B: 7-8 C: 5-4-3

Riktigt spel-värda hästar på start och procenten är alldeles för låg enligt mig!

V86 2: Vi fortsätter med ett fyraåringslopp för ston där storfavoriten Chicharita 72% nu måste gå med skor efter senaste kanonprestationen barfota. Spikas eller ratas? Kan säga så mycket just nu i alla fall att denna häst har vunnit 6/7 starter med skor och läget är enligt mig bara en formalitet och den höga procenten är befogad då detta är en häst utöver det vanliga! Kommer dock att spika ett av de stora systemen och gardera på det andra då det finns några streck som bara måste med om man garderar.

Min ranking är följande: A: 12 B: 13-10-3-9-7C: 6-8-11-1 D: 2-5

En eller alla och här vinner nog tyvärr favoriten.

V86 3: Här köper jag inte alls favoriten nr sju Valeria Wareco 25% som kommer bli något av dagens ”lampa” och gå upp i procent under kvällen. Här kommer jag att gardera brett och ta med så många hästar jag har råd med.

Min ranking: A: 8-9-4 B: 2-7-10-1-6 C: Resten

Öppet och streckkrävande lopp där vi jobbar skräll.

V86 4: Ett treåringslopp i öppen klass för både hingstar och ston med max 150 000 kr på kontot. Storfavoriten nr ett Marion Fouty Bon 54% är ett sto som går ut mot hingstarna och räcker den verkligen till? Detta är en häst utöver det vanliga med en riktigt fin uppsyn och jag skulle bli förvånad om hästen inte tillhörde kull-toppen nästa årStartsnabb och stabil är egenskaper som talar för detta treåriga sto och då jag har svårt att se någon som kan göra jobbet utvändigt denna klara spetsfavorit tror jag helt enkelt att det är spets och slut.

Min ranking: A: 1 B: 3-7-9-1 C: 8-5-2 D: Resten

Hela vägen Jorma!

V86 5. Procenten på A-gruppen i detta öppna lopp sticker ut rejält och här jobbar vi skräll och ratar favoriter som idag måste gå med skor.

Min Ranking: A: 9-3-2-10 B: 8-4-7-11 C: Resten

Otroligt spel-värda hästar!

V86 6. Här garderar vi storfavoriten Dixie Brick 55% på de stora systemen trots att hästen har en mycket fin vinstchans i loppet. Örjan K kör vilket också är plus så den kommer att spikas på några av de mindre systemen.

Min ranking: A: 6-10-11 B: 4-9 C: Resten

V86 7Här kommer dagens mest spel-värda och bästa spik! 5 av de 6 senaste har vunnit och senast i Lördags gjorde Alhambra Mail en superprestation och vann efter ett tungt lopp. Det är inga direkta favoriter som tippats heller! Mer än så säger jag inte nu men den som är med får se. 

V86 8. Ojämnt lopp och jag har endast B- och C-hästar i detta lopp då jag anser att ingen av hästarna sticker ut rejält varken kapacitetsmässigt eller i insatsprocent.

Min ranking: B: 12-5-2-7-11 C: Resten

Tråkig avslutning och vem vinner? Trevlig kväll och god tur i spelet önskar jag er alla

Mvh @RulleKung

Övriga

V86 Lindesberg 31/5

V86 Lindesberg 31/5 God kväll alla vänner. Spelstoppet idag är tidigarelagt och första start i kvällens V86 omgång körs redan kl 19:20 och det är

Rulle

Ny miljonvinst för Helapotten

Fortsatt fin form för Helapotten.se Stort grattis till er som var med i systemet ”Rulles Pappa” på gårdagens V75! Systemet gav ca 350 000 eller

Här hittar du andelar och speltips från några av Sveriges vassaste spelläggare

Speltips från helapotten.se